服务热线:0754 - 88943210

关于广州的RAP

口柿心菲 发表于 2005-7-21 21:43:00 | 显示全部楼层 |阅读模式
8635 14

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册河畔 |

x
[MP=480,360,true]http://www.ttx.com.cn/bbs/ec_music/uploadfile/225581_20054415555475290.mp3[/MP]
广州 广州人 个个都系甘频林

返工返学 赶车赶船 无得停 停唔到

因为呢度 系广州

生活节奏快快快快到我几乎 都跟唔到

北京路 上下九 果度好多街铺

卖衫卖裤卖鞋乜都有得卖

几旧水一件JJ阿妈咪仲要系A货

你话流野老细仲问你 你又究竟识5识货

几十蚊一只LV 但系上面印住既系LC

问你死唔死

天河城 新大新 D服务认真好

距地有3包 包唔退 包唔换 包激死你

中华广场 地王广场

呢度果D靓子条紧既系咪街舞

D清洁阿姨多谢你地今日个地下又唔使扫

仲有一个奇观就系公共汽车

几十人逼到实一实司机都继续开门

上得一个得一个 完全无想过后面D人噶喔

出面20几度入面30几度

几十人企系度 十几人坐系度

司机依然都系当你地无到

依然关开抽风 关开空调

睇吓你帮人几时死系度

车上面乜人都有 有人随地涂痰

有人拿住个交袋系度呕

前面个妈咪抱住个仔拿高件衫系度喂奶

后面有两个学生讲紧个老师又系度抄虾拆蟹

右面果几个师奶话前果期开21 今期一定开37

左面个北佬最离谱 拿住把戒刀系甘界

界到距面个果个条裤都烂晒

乜都偷晒 乜都无晒

正所谓不到长城非好汉

黎到广州无俾人偷过抢过 又点算黎过广州

广州 广州人 个个都系甘频林

因为呢度 系广州

生活节奏快快快快到我几乎 都跟唔到

我地广州仔几时都无话失威

无钱都仲要扮宽佬 打肿快面我又扮肥佬

去蒲唱K我都索两行对返两粒

能猜善饮无得挥 拖住两件猪扒出街好鬼威

广州女仔大胆肩开放

件衫D布有甘少就得甘少 条群有甘短得甘短

上床拿住只雪批系甘吮系甘吮

晚晚去蒲都话要饮醉随便稳个男人睡一睡

广州人

仲有一个爱好无论系男定系女由13岁到63岁

都系甘中意吹水 35成群连党结队 落D吹水

其实都系等够钟啪两粒 送一送

一个二十几岁既靓仔

揽住一个四十几岁既啊姨 博命摇 博命HI

HI HI HI出一个新时代

什么时代就是卖鸡卖鸭的生活时代

新时代 新广州 一个大都市

但系有好多呢D不正常既事

我唔讲你都唔知

广州原来系一个甘样既城市

我讲既只系坏既一面

好既一面等我见到先话你知

广州广州广州 广州人 个个都系甘频林

因为呢度 系广州

生活节奏快快快到我几乎 都跟唔到
汕头全民爆料请 下载安装蓝色河畔App即可!

全部回复(14)
。。顶。。
diu hai。。。。
你去过广州吗?
不喜欢听这些      
呵呵~~~~~~~~~~~
是以前同班的蚂蚁吗
http://image.baidu.com/i?ct=503316480&z=742740901&tn=baiduimagedetail&word=铁臂阿童木&in=9
哈哈……塞利!你点发错版啊???
AXIS、NISMO、TEIN、ENKEI、KYB-SR-SPECIAL、V-KOOL、BENDIX、AOE、CIDEP、HKS
超级叼啊!!!
哈哈原来广州是这样的
        我去旅游看到别的团的人没个生好,来了一个广州团好多帅哥的阿!
[glow=255,#FFFF66,40][color=#FF3333]露西法,你如此由苍穹而降 [/color][/glow]
好多.现实么`?
不错啊!
很喜欢!!
頂吖~~偶喜歡。。[em02][em02][em02]
很實際...
    的確差不多...
[glow=120,red,4]┆‖林生&林冭[/glow]
   顶顶.........//  不错~~~~~
爲什麽`就愛你 ..  ╔┒ ┕罒   聽.不到。.▋▍   ` . ` 夕陽無限好 `..卻是近黃昏︷﹖ qq: 69499746
喜欢...