服务热线:0754 - 88943210

林颐-墨尔本的翡翠剧场版(男被女飞版本)

☆ヅ可樂づ 发表于 2005-6-16 15:46:00 | 显示全部楼层 |阅读模式
5703 14

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册河畔 |

x
[mp=500,350,1]http://mp3.baidu.com/u?n=10&u=http://www.520she.hzsin.gov.cn/music/mu/8ggF92L64u4s4~Hp-Sob7BXwGufW5h1gCCAD9uUcYDg$.mp3[/mp]
林颐 - 墨尔本的翡翠(男被女飞版本)
墨尔本的翡翠(男被女飞版本)
男主角:阿龙 女主角:红红
(男:掂啊呢排,你好忙咩,成日打电话俾你一系就唔接一系就话唔得闲,你系咪有咩嘢事啊)
(女:我...嗯...其实...哎...)
卖力地为你唱只迷人情歌
慢慢地步入你的星座 (男:你讲啦,我系你男朋友嚟噶嘛,喂你甘样我好担心噶哦)
故事情节总会坎坷(女:你唔好对我甘好啦,我唔仲意你对我甘好,你知唔知啊)
惟独有你靠在我身旁(男:吓,咩事啊,做咩也你)
(女:我仲意佐第二个啦,不如我地算啦)
(男:咩也话,你讲多次)
尽力地为你抹去眼角泪光 (女:我话我已经唔仲意你啊,我地分手啦)
尽力地避及猛风海浪 (男:分手?哼。嚓嚓(打火机声)呼...呼...佢几多岁嚟?)
烦俗世间太彷徨(女:廿五)
无奈青春不够耐看(男:做咩也咖?)
惟独青春不够耐看 (女:做一样我好仲意做噶工作,我知佢大过我好多,不过我钟意佢够叻啊,
我深怕我会连累你 (你睇吓你嚟,我同佐你甘耐,你依然系甘噶样啊,你有无进步过啊,
让你翻山倒海般痛悲(你一D上进心都无啊)
自问已经筋竭力疲 (男:我!?)
没有力气竭斯底里 (女:如果我真系要同你一生一世你俾到D咩嘢我啊)
我奋力追
追到没法追
追到没法分清我是谁
不止我一人感到疲累 (男:再起码我爱你啊,喂我改啰,
翻天的雨水能令你我都粉碎( 我改啰好唔好啊,你唔好甘对我啦,我真系好爱你噶,)
我继续追 (你唔好甘拉)
伤痛亦要追 (女:喂 男人老狗你唔好喊啦,喂,我走了,拜拜)
跟接下去想不想都退 (男:喂...喂...唉...)
不管你的人被谁占据
都请你原谅我
始终带不到墨尔本的翡翠
尽力地为你抹去眼角泪光 (男:喂,妳好,稳边位?)
尽力地避及猛风海浪 (女:我...嘶,我系红红啊)
烦俗世间太彷徨 (男:红红!喂你做咩也啊?)
无奈青春不够耐看 (女:我。)
惟独青春不够耐看 (男:喂 你唔好喊啦,边个扼你啊?)
我深怕我会连累你 (女:原来佢玩我噶)
让你翻山倒海般痛悲(男:乖啦,唔好喊啦)
自问已经筋竭力疲 (女:阿龙啊)
没有力气竭斯底里 (男:唔好甘拉好唔好啊)
我奋力追 (女:佢)
追到没法追 (男:做咩也啊,有咩也事慢慢讲啦)
追到没法分清我是谁 (女:我)
不止我一人感到疲累(男:喂,喂)
翻天的雨水能令你我都粉碎(女:佢依家唔要我啦)
我继续追(男:乖啦,唔好喊啦)
伤痛亦要追(女:对唔住啊,呵呵,对唔住啊)
跟接下去想不想都退 (男:我对你一直都无变过噶,
不管你的人被谁占据 (虽然 虽然我摘唔到天上噶星星又或者我攞唔到墨尔本的翡翠俾你,
始终爱不起,雾与火的差距(但系我真系改佐好多噶了,我依家打算做生意,我会长进噶拉,
我继续追(翻嚟我身边啦,好唔好啊?)
伤痛亦要追(女:你唔怪我当初甘样对你咩?)
跟接下去想不想都退 (男:傻啦,我点会嬲我仲意噶人啊,锡都来唔切啦!)
不管你的人被谁占据(女:我唔要墨尔本的翡翠 我唔要啊,我净系要翻你咋)
都请你原谅我(男:我足足等佐你半年 系呢半年里边,每当夜阑人静噶时候)
始终带不到墨尔本的翡翠(我真系好挂住你,我真系好希望你唔好再离开我啦)
end
汕头全民爆料请 下载安装蓝色河畔App即可!

全部回复(14)
这个以前就有了``
不过好听```
顶``
感动..那男生真的对她很好哦。.
CLICK HERE NOW┓┓ 120360937.QZONE.QQ.COM 【Qqzone┅猫窝】
  好感动啊。。。[em04][em04][em04]
好肉酸好骨痹啊~~~~~~~~[em06][em06]
...................
好听哦。。。。。。。。。。。
[img]http://image2.sina.com.cn/ent/y/2005-07-29/U1363P28T3D795954F326DT20050729200430.jpg[/img][img]http://bbs.hepan.net.cn/UploadFile/2004-9/20049121833855.jpg[/img]
好感动啊.......
不过听起来好假^
楼上的  
我也这么觉得
   [glow=white][color=green]    *希望乘坐列車走  qu屬於自己的地方______ [/glow][/color]
      55555555...
&`永遠有多遠..??
感动[em04][em04][em04]
QQ:294147194
男的说得好不自然啊
沒有圖像有點輸。。。。。。
[IMG]http://img1.qq.com/ent/20040217/140430.jpg[/IMG] [IMG]http://city.6to23.com/upload/signimg/1406372.jpg[/IMG] 喃廡大慈大悲 マーケットプレイス
惜惜啊,感人咯~~~~~
 这种男的很少有......
    感动